Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

TO Novog Sada: Stranci lepo dočekani

Turistička organizacija Novog Sada (TONS) saopštila je da su sve pripreme za vanrukometne aktivnosti bile blagovremeno završene i da se navijači koji su doputovali u Novi sad da gledaju utakmice svojih reprezentacija na Prvenstvu Evrope osećaju lepo dočekanim.

Slobodan Tišma: 'Od marginalca do priznatog pisca'

Ovogodišnji dobitnik NIN-ove nagrade za književnost Slobodan Tišma nada se da ga se, kako kaže, uzak krug poštovalaca neće odreći nakon što je, posle dugogodišnje alternativne karijere, primio najprestižniju  literarnu nagradu u Srbiji.

Grad nespreman za goste na prvenstvu

Evropsko prvenstvo u rukometu počelo je u nedelju, a Turistička organizacija Novog Sada prve informacije o velikom takmičenju objavila je u ponedeljak po podne na sajtu i to samo na srpskom jeziku.

Aktivisti u četvrtak kod gradonačelnika

Aktivisti Društvenog centra, koji su tu alternativnu kulturnu instituciju bili osnovali u kasarni u Futoškoj ulici, odakle su isterani prošlog petka, sastaće se u četvrtak sa gradonačelnikom Igorom Pavličićem.

Očevi diskriminisani u Vojvodini

Pokrajinski ombudsman saopštio je danas da je merom da pravo na roditeljski dodatak u praksi može da ostvari isključivo majka, dok to pravo otac ostvaruje samo u izuzetnim okolnostima, prekršena Ustavom garantovana ravnopravnost roditelja.

Moreira stiže za dva dana

Fudbaleri Vojvodine danas su počeli pripreme za drugi deo sezone, a trener Dejan Vukićević je na prvoj prozivci imao većinu igrača sem opravdano odsutnih Ađurua, Jaoa i Abubakara.